FinansWatch

Alm. Brand: Uddannelseskrav til ministre - ikke finansbestyrelser

Politikerne burde overveje en lov om minimumsuddannelse for folketingsmedlemmer og ministre, før man griber ind over for kompetenceniveauet i finansbestyrelserne, mener topchefen i Alm. Brand.

Foto: Alm Brand/PR

Reguleringen af den finansielle sektor er nået lige lovligt langt ud, siger adm. direktør i Alm. Brand Søren Boe Morten i dagens Berlingske Business.

Finanstilsynet har efter krisen strammet kravene for, hvordan en bestyrelse i finansielle virksomheder skal se ud. De største virksomheder skal blandt andet have et bestyrelsesmedlem, som har ledelseserfaring fra finanssektoren, og det skal dokumenteres, at bestyrelsen samlet set besidder en række forskellige kompetencer. Men de regler er altså at stramme den, mener Søren Boe Mortensen, der i stedet opfordrer politikerne til at kigge indad.

"Nu går man så over til at bemyndige Finanstilsynet til at fastlægge, hvilken ud-dannelse eller efteruddannelse det enkelte bestyrelsesmedlem skal have. Også her skal tilsynet så være klogere end dem, der vælger de mennesker, man sætter ind i bestyrelsen. Jeg synes godt nok, at vi er nået langt ud. Man kan sige lidt spydigt, at hvad med at starte med en lov om at have uddannelseskrav til folketingsmedlemmer og derefter til ministre. Så kan de tage den finansielle sektor bagefter," siger direktøren i Berlingske Business.

 

 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs