FinansWatch

Danica og Lægerne bag ny dansk kapitalfond

En ny dansk kapitalfond, der påstår at være den første danske siden 2005, har fået penge fra Danica og Lægernes Pension til at investere i små og mellemstore danske virksomheder.

Den nye danske kapitalfond CataCap har rejst 1,1 mia. kr. til at investere i små og mellemstore danske virksomheder.

Pengene kommer blandt andet fra Danica, Lægernes Pension og Dansk Vækstkapital - pensionsbranchens egen kapitalfond.

Bag den ny fond står brødrene Vilhelm og Jens Hahn-Petersen, samt Peter Ryttergaard. Fonden blev startet i 2012 og har allerede foretaget tre investeringer og to tilkøb.

“Da vi startede dialogen med potentielle investorer i 2012, nåede vi kort tid efter vores første mål om at rejse 500 mio. kr. i kapital til at investere for. Det var en spændende, men også krævende rejse, da 2012 var et historisk dårligt år i Europa at rejse penge i. At vi nu efter godt halvandet år har rejst i alt 1,1 mia. kr., overgår vores forventninger og er en tydelig blåstempling af vores forretningsmodel og udvikling til dato”, siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap i en meddelelse.

Ud over de danske pensionskasser er der også rejst penge fra C.L. Davids Fond og Samling. De danske investorer udgør 60 pct. af fondens midler, og de udenlandske investorer tæller blandt andet Adveq, Access Capital Partners og franske Parvilla.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs