FinansWatch

Finanstilsynet skærper fokus på risikable investeringer

Pensionsselskabernes hang til risikable alternative investeringer får Finanstilsynet til at kræve bestyrelserne tættere på beslutninger om store enkeltinvesteringer som f.eks. PKA’s milliardinvestering i miljøvirksomheden Genan.

Genan var en funklende stjerne blandt pensionskassen PKA’s investeringer. Virksomhedens stifter, Bent A. Nielsen, blev hentet ind til at holde oplæg på PKA’s strategiseminarer, og da virksomheden åbnede en spritny fabrik i USA i maj i år, rejste PKA’s direktør, Peter Damgaard Jensen, og pensionsselskabets næstformand, Grete Christensen, hele vejen til Houston for at være med til at klippe snoren.

Siden er glansen gået af Genan. På få måneder har PKA’s grønne investering på 1,25 mia. kr. udviklet sig til et foreløbigt tab, der ifølge Jyllands-Postens beregninger beløber sig til omkring 1 mia. kr., svarende til over 3.800 kr. for hvert af PKA’s 260.000 medlemmer inden for social- og sundhedssektoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs