FinansWatch

Finanstilsynet vil have bedre hjemmearbejde fra pensionskasserne

Pensionsselskabernes store fokus på alternative investeringer øger risikoen, og det kræver, at selskaberne blandt andet bliver bedre til at værdiansætte projekterne, lyder det fra Finanstilsynet.

Danske pensionsselskaber kigger i højere grad mod alternative investeringsprojekter som vindmøller, infrastruktur og energiprojekter, når investeringerne skal placeres. Det kræver et bedre hjemmearbejde fra selskaberne, siger Finanstilsynet i dag til Berlingske.

Modsat de klassiske investeringer som aktier og obligationer, så er de alternative investeringer svære at prissætte - blandt andet, fordi de indeholder nogle svært forudsigelige risici. Det er en af tilsynets konklusioner i en rapport fra februar.

"Vi siger i rapporten, at der er et hjemmearbejde, som skal gøres bedre. Nogle enkelte selskaber er tæt på best practice på området, og ellers er der en del at lære for hele sektoren," siger vicedirektør i tilsynet Jan Parner til Berlingske.

Som eksempel på de komplicerede risici nævnes ATP's investering i spansk solenergi, hvor staten ændrede afregningsprisen på strømmen, som endte med at koste ATP 400 mio. kr.

Dansk fond med pensionspenge satser milliarder i vind 

Afkastjagt i ukendt land kan koste pensionister dyrt 

Stabil energi skal sikre afkast for PensionDanmark

Tilsyn: Pensionsselskaber for dårlige til risikostyring 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs