FinansWatch

Topdanmarks langsigtede forventninger ser svære ud

Topdanmarks regnskab for andet kvartal overgik analytikernes forventninger på flere parametre. Men selv om regnskabet efterlader et solidt indtryk, kan forsikringskoncernen dog på længere sigt få sværere betingelser.

"Topdanmark melder om en let tiltagende konkurrence, hvor flere af markedets mellemstore aktører driver en lidt hårdere priskonkurrence," skriver senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar tirsdag eftermiddag og fortsætter:

"Det afholder dog ikke Topdanmark fra at vinde lidt markedsandele. Vi forventer, at vækstbetingelserne vender til det sværere i takt med, at markedslederen Tryg hen over de næste kvartaler skal til at vokse."

På det danske forsikringsmarked ser Sydbank stadig ikke nævneværdige beviser på, at forsikringsportalernes indtog eller de nye internetbaserede udbydere har haft en revolutionerende effekt, men udviklingen bliver fulgt tæt, bemærker Jacob Pedersen.

Hos Alm. Brand Markets finder aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen, at Topdanmarks regnskab for andet kvartal blev endnu et i rækken, som er med til at understrege det gode miljø på det nordiske forsikringsmarked.

Sagild: Tror vi har knækket kurven på tyveri 

"Markant bedre resultat end ventet samt opjusterede forventninger ændrer dog ikke ved de fundamentale langsigtede forventninger isoleret til 2014," skriver Michael Friis Jørgensen i en analyse og tilføjer:

"Fortsat stærke resultater samt massive udlodninger kan holde hånden under en værdisættelse, der både relativt og absolut synes aggressiv. Dette års kursstigninger gør efterhånden forsikringsaktierne ret sårbare over for resultatjusteringer - også selv om de på samme vis ville være isoleret til 2014."

Sydbanks Jacob Pedersen er især imponeret over det forsikringstekniske resultat, som landede på 402 mio. kr. mod ventet 322 mio. kr. af analytikerne ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

"Regnskabet er meget stærkt på forsikringsdriften, men vi er forsigtige med at overfortolke mulighederne for at levere resultater på samme niveau fremadrettet," skriver Jacob Pedersen.

Sydbank fastholder efter regnskabet sin "sælg"-anbefaling af Topdanmark. Hos Alm. Brand er anbefalingen uændret "neutral", mens kursmålet dog hæves med 5 kr. til 180 kr.

Tirsdag ved lukketid var Topdanmark steget 2,8 pct. til 176,50 kr.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs