FinansWatch

Milliardafkast på pensioner i første halvår

Både Danica, PFA og Nordea Liv melder om rekordhøje afkast i årets første seks måneder, skriver Børsen. Det procentuelle afkast er dog langt fra rekord.

Der er aldrig hevet så mange afkastkroner hjem i landets tre største pensionsselskaber, som det er sket i første halvår 2014. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har PFA, Danica og Nordea Liv tilsammen skabt 50 mia. kr. i investeringsafkast i første halvår, og det er 12 mia. kr. mere end det hidtil højeste resultat. Det fremgår dog ikke, om det procentuelle afkast ligeledes er det højeste nogensinde, idet den samlede formues forøgelse ikke er oplyst.

Dog viser et blik på PFA's regnskaber, at man i første halvår 2010, som ifølge Børsen var det tidligere rekordår, havde samlede aktiver for 264,5 mia. kr. mens formuen i 2014 første kvartal var 408,1 mia. kr. Det betyder at afkastet i 2014 har været på cirka 5,9 pct. (samlede aktiver antages at være steget siden Q1, men PFA har ikke offentliggjort tallet), mens det i 2010 var på 7 pct.

Det gode resultat skyldes blandt andet at renterne mod forventning er faldet markant i første halvår.

"Kombinationen af at renterne falder, og aktiekurserne stiger, giver medvind på begge cykelstier. Det er et temmelig unikt fænomen, som i princippet gælder for alle pensionsselskaber," siger Henrik Heideby, direktør i PFA, til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs