FinansWatch

Avis: Danica vil eje flere danske virksomheder

Pensionsselskabet Danica er i gang med en større omlægning af invesetringsstrategien. Et af de centrale punkter er flere direkte investeringer i danske virksomheder. Det skriver Børsen.

Danica vil de kommende år skyde et tocifret mia-beløb i danske virksomheder. Det skriver Børsen.

Investeringerne skal både ske i form af direkte ejerskab og lån til virksomhederne, fortæller selskabets ny CFO Jacob Aarup-Andersen, der er i gang med at omlægge Danicas investeringsstrategi.

"Vi er klar med et tocifret milliardbeløb. VI har ikke sat nogen deadline op, men vi vil gerne investere dem inden for de næste par år. Med 330 mia. kr. på balancen har vi styrken til at gå tungt ind i dansk erhvervsliv, hvor vi ser masser af muligheder," siger han til avisen.

Hidtil har Danica udelukkende investeret i danske virksomheder via fonde, men nu vil man altså satse på direkte investeringer. Størrelsesniveauet ligger ifølge Jacob Aarup-Andersen mellem 50 mio. og 1 mia. kr.

Første investering er en ejerandel til en værdi af 400 mio. kr. i rederiet Unifeeder.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs