FinansWatch

Avis: Pensionsindbetalinger faldet med 12 mia.

Danskernes indbetalinger til pension er faldet med 12 mia. kr. siden 2010, skriver Børsen. F&P bebrejder indgreb i f.eks. ratepensionsloftet, men det viser sig, at indbetalinger til ratepension og livrenter faktisk er steget.

Danskerne årlige pensionsopsparing er faldet med 12 mia. kr. svarende til ca. 10 pct. siden 2010, skriver Børsen.

Siden 2010 har der været adskillige indgreb i både kapitalpension og ratepensionsloftet, og direktør i F&P Per Bremer mener, at disse indgreb er skyld i misæren.

"Hver gang smuldrer der lidt af indbetalingerne. Summen af de tre ændringer ser ud til at være 12-13 mia. kr., og det er altså meget i årlig pensionsopsparing," siger Per Bremer til Børsen. Også de konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen bebrejder indgrebet, som de borgerlige selv stod bag.

Ser man lidt nærmere på tallene, der ikke vises i avisen men kan findes på borsen.dk, viser det sig dog, at de samlede indbetalinger til ratepension og livrenter faktisk er steget efter to år med fald, lige da indgrebene blev indført. Hvor der i 2009 blev indbetalt 99,4 mia. kr. på disse to pensionstyper, blev der i 2013 indbetalt 102,6 mia. kr. - altså en stigning på 3,1 pct.

Det store fald på 12 mia. kr. skyldes altså udelukkende, at danskerne (endnu) ikke har taget kapitalpensionens afløser, alderspensionen, til sig. Skiftet fra kapitalpension til alderspension gennemføres i årene 2013 og 2014.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs