FinansWatch

Forsikringsselskab tager fjendtlige skridt i fusionsjagt

Det Bermuda-baserede forsikringsselskab Endurance Specialty Holdings forsøger nu at presse sit fjendtlige købstilbud på det amerikanske forsikringsselskab Aspen Insurance Holdings igennem.

Det sker med et forsødet tilbud til aktionærerne samt et par initiativer, der skal forsøge at fremrykke en transaktion.

Aspens bestyrelse har ellers så sent som den 12. maj afvist Endurances forhøjede bud på 49,5 dollar, svarende til 3,2 mia. dollar. Dette bud var 2 dollar større end det oprindelige bud, der ligeledes blev afvist, oplyser Endurance.

Bermuda-selskabet forsøger sig derfor nu med at offentliggøre buddet, ligesom det har offentliggjort en drejebog for, hvorledes der kan lægges yderligere pres på Aspens bestyrelse.

Ekstraordinær generalforsamling

Det sker med en ret langsigtet plan. For det første foreslår Endurance aktionærerne i Aspen at begære en ekstraordinær generalforsamling,

hvor Aspens aktionærer bør tage stilling til udvidelse af bestyrelsen til 19 fra 12 medlemmer. Dette vil nemlig resultere i, at et flertal af Aspens bestyrelse skal på valg ved den næste ordinære generalforsamling i 2015. Derved vil aktionærerne få mulighed for at holde bestyrelsen direkte ansvarlig for sin beslutning, skriver Endurance i meddelelsen.

Aktionærmøde

Samtidig foreslår Endurance, at aktionærerne stemmer for et aktionærmøde, hvor de kan tage stilling til købstilbuddet. Ifølge Bermudas lovgivning kan Endurance, hvis der er opbakning fra 15 pct. af aktionærerne i Aspen gå til Bermudas højesteret for at få indkaldt til et aktionærmøde, hvor aktionærerne kan tilslutte sig købstilbuddet og derved formelt vise sin støtte til fusionen, hedder det i meddelelsen.

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs