FinansWatch

Sydbank: Svært at finde svage punkter i Top-regnskab

Topdanmark har fået en god start på 2014 med et resultat for første kvartal, der var noget over forventningerne blandt analytikerne. Det er dog primært investeringerne og ikke så meget selve forsikringsdriften, der er baggrunden for den positive afvigelse.

"Det ser jo flot ud, og når man så nærlæser det, så er det stadig flot, men knapt så flot som ved første øjekast," siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans og fortsætter:

"Det er deres investeringsafkast, som var klart, klart bedre end det, der var forventet. De har været rigtigt dygtige på obligationsmarkedet i det kvartal, der er gået. Det er faktisk ikke så meget aktierne, det er mere obligationerne, de leverer et meget stærkt afkast på. Livsforsikring er også bedre end det, jeg havde regnet med, og det tekniske resultat er også inden for rammerne af det, som var forventet."

Topdanmarks nettoresultat landede i første kvartal på 418 mio. kr. mod 515 mio. kr. i samme periode året før. Ifølge et estimat, som SME Direkt havde indsamlet for Ritzau Finans, havde analytikerne ventet et resultat på 301 mio. kr. Afvigelsen skyldes primært investeringsresultatet, som var på 219 mio. kr. mod ventet 92 mio. kr. af analytikerne.

Regnskab: Topdanmark overrasker og opjusterer 

"Det er svært at finde de rigtigt svage punkter i det her regnskab, og det kendetegner jo også Topdanmark, at de bare leverer varen. Det gør de også i det her kvartal. Combined ratio er bedre både inklusive og eksklusive afløb. Omkostningsprocenten er måske det, man kunne hive fat i, hvis man endelig skal finde et eller andet at sætte en finger på, men det kommer sig også af, at omsætningen er bedre end forventet. De vokser med en vældig fart," siger Jacob Pedersen.

I første kvartal har Topdanmark inden for skadeforsikring haft en præmiefremgang på 3,4 pct. til 2261 mio. kr. Her var der blandt analytikerne ventet 2252 mio. kr. Det forsikringstekniske resultat viste et overskud på 240 mio. kr., hvor konsensus var 258 mio. kr. blandt analytikerne.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs