FinansWatch

Nordea Liv-kunder vil have del i Tryg-milliarder

Tryghedsgruppen lægger op til at dele udbytte med Trygs kunder, men kunderne i Nordea Liv & Pension vil også have del i formuen.

Et langstrakt opgør om retten til formuen i Tryghedsgruppen, der ejer 60 pct. af Tryg, ser ud til at gå ind i en ny fase, skriver Berlingske. Tryghedsgruppen ser nemlig ud til at åbne døren på klem for, at medlemmerne kan få udbetalt et årligt udbytte eller bonus.

Medlemmerne i Tryghedsgruppen er forsikringstagere i Tryg og pensionsopsparere i Nordea Liv & Pension, og der er i første omgang kun lagt op til, at det er førstnævnte, der skal have et udbytte. Men det huer ikke Finansforbundet, som er gået ind i sagen.

"I første omgang er vores primære interesse, at den andel på 35 pct. af formuen, som kunderne i Nordea Liv & Pension har ret til, bringes i spil i forhold til dem. Det betyder, at der skal være en eller anden form for værdi eller afkast til pensionshaverne i Nordea Liv & Pension, og så må vi begynde at tale om, hvordan det kan gøres bedst muligt," formand i Finansforbundet siger Kent Petersen til Berlingske.

Tryg og Nordea har en kompliceret historie. Tryg og Unibank fusionerede i 1999, og Unibank blev til Nordea i 2000. To år senere blev Tryg købt ud af Nordea, mens Tryg Liv blev tilbage i den svenske koncern og hedder nu Nordea Liv & Pension. Da kunderne i Tryg historisk har ejet selskabets egenkapital, blev kunderne i Nordea Liv & Pension også medejere af Tryghedsgruppen, hvilket de stadig er.

 

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs