FinansWatch

Sagild: Useriøst kun at fokusere på prisen

 Det er skidt for samfundet, hvis forbrugerne udelukkende vælger skadesforsikring ud fra pris, mener formand i Forsikring & Pension.

Foto: ESKESTAD MIK

Formand i Forsikring & Pension, adm. direktør i Topdanmark Christian Sagild, advarede på dagens årsmøde i F&P mod, at forbrugerne lader sig forblænde af lave priser på internetportaler, når det gælder skadesforsikring.

Debatten er blusset op, efter internetportalen Comparo har gjort det lettere at sammenligne tilbud på bilforsikringer på tværs af selskaberne.

”Det er ikke seriøst kun at fokusere på prisen, når det drejer sig om forsikring. Det er ikke god forbrugervejledning. Og det er skidt for samfundet, hvis ensidig priskonkurrence fører til dårligere forsikringsdækning, sådan som man har set det i andre lande,” sagde Christian Sagild i sin åbningstale.

Her skal det i parentes bemærkes, at formandens eget selskab Topdanmark ifølge Comparos tal oftes ikke lander blandt de fire billigste tilbud i Comparos sammenligninger.

Christian Sagild er dog ikke modstander af sammenligningsværktøjer. F&P er selv relativt erfarne, når det kommen til forsikringsportaler. Den såkaldte Forsikringsguiden skal dog have en ansigtsløftning.

”Vi er i øjeblikket ved at forbedre Forsikringsguiden, så forbrugerne kan få et endnu lettere overblik over selskabernes tilbud. Både på pris, dækning, selvrisiko og andre parametre,” sagde formanden.

GF: Netportaler giver udfordringer

Avis: Nyt lavprisselskab dumper på pris

Forsikringsportal: Codan og Trygs rabatter er for vores skyld 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs