FinansWatch

Pensionsbranche afviser samlet investering i ny vækstfond

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) må gå tiggergang hos de enkelte pensionsselskaber, hvis han vil have dem til at poste milliarder af kroner i en ny fond, Dansk Vækstkapital II, der ifølge Berlingske skal investere i små og mellemstore virksomheder.

Brancheorganisationen Forsikring og Pension, der i 2011 sikrede staten 3,7 milliarder kroner i den nuværende investeringsfond, Dansk Vækstkapital, tror ikke, at man kan få en samlet branche med på vognen igen.

"Vi ved ikke, om det er det, regeringen ønsker. Men det er svært at forestille sig en gentagelse, hvor branchen giver tilsagn om at prøve at rejse op mod fem milliarder kroner, som skal investeres under bestemte vilkår. Nogle vil måske putte penge i en ny konstruktion, som minder om den, vi kender, og nogle vil sige nej," siger vicedirektør i Forsikring og Pension, Carsten Andersen, til Ritzau.

Regeringen lægger i sin vækstplan op til at sikre samlede investeringer i små og mellemstore virksomheder for op mod otte milliarder kroner. Og her står en ny investeringsfond som den, vi kender i Dansk Vækstkapital, centralt.

Dansk Vækstkapital bliver finansieret med 3,7 milliarder kroner af medlemmerne i Forsikring og Pension. Dertil kommer én milliard kroner fra ATP og cirka 100 millioner kroner fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

Alt i alt er der blevet investeret knap tre milliarder af fondens midler, og da der er tale om langsigtede investeringer, vil et eventuelt afkast først kunne aflæses om en del år.

"Det er alt for tidligt at vurdere, om det er en god forretning, bare en forretning eller en skidt forretning," siger Carsten Andersen.

Men han slår samtidig fast, at der ikke er tvivl om, at pensionsselskaberne generelt er meget villige til at skyde penge i danske selskaber. Også i nye mindre selskaber, hvor der kræves en vis risikovillighed.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs