FinansWatch

PFA's datterselskab betaler dyrt for søsters service

Finanstilsynet er bekymret for, at PFA Kapitalforvaltning betaler for meget for administration hos søsterselskabet PFA Pension.

Foto: PFA

Når PFA Holdings datterselskab køber administration og risikostyring hos søsterselskabet PFA Pension, så sker det til en pris, der virker mistænkeligt høj. mener Finanstilsynet.

I en inspektionsrapport skriver myndigheden, at der bør være mere fokus på, at ydelserne købes på markedsvilkår.

"Det er Finanstilsynets vurdering, at selskabet ikke har tilstrækkelig fokus på fastsættelsen af vederlaget for ydelserne omfattet af administrationsaftalen, og at vederlaget virker højt. Dette bevirker, at der er en øget risiko for, at selskabets administrationsaftale ikke er indgået på markedsbaserede vilkår," står der i rapporten.

PFA Kapitalforvaltning får derfor et påbud om at sikre markedsvilkår i denne type kontrakter.

I PFA Kapitalforvaltning afviser man at acceptere priser, der er dyrere end markedet.

”Vi tager selvfølgelig Finanstilsynets påbud til efterretning og vil fremadrettet sikre, at vi detaljeret kan redegøre for den prisfastsættelse, der er sket, og som efter vores opfattelse er sket på markedsvilkår,” skriver direktionsmedlemmerne Jesper Langmack og Poul Kobberup i en meddelelse.

Ifølge de to direktører har man bedt tilsynet forklare, hvad et passende prisniveau er.

”Men det har ikke været muligt. Tilsynet har ikke kunnet give os en indikation af, hvad det mener, er den korrekte pris. I stedet har tilsynet blot slået fast, at vi fremadrettet i højere grad skal udspecificere, hvordan vi når frem til vederlagets størrelse. Det vil vi selvfølgelig gøre,”skriver direktionsmedlemmerne.

PFA betaler PFA Bank for sælge PFA-produkter 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs