FinansWatch

Tyske pensionsplaner møder kritik

Den tyske regering planlægger at sænke pensionsalderen til 63 år for dem, der har været på arbejdsmarkedet i mange år. Det vækker undren i EU, hvor den tyske EU-kommissær Günther Oettinger kalder det for et "skidt signal" over for de lande, som kæmper med at indføre skrappe arbejdsmarkedsreformer.

Det skriver Financial Times.

Selvom den officielle pensionsalder i Tyskland er i gang med at blive hævet fra 65 til 67 år, skal der være mulighed for tidligere pension for dem, der har været mindst 45 år på arbejdsmarkedet. Regeringen vurderer, at omkring 200.000 mennesker vil være berettiget til tidlig pension, og at reformen i 2020 vil have kostet cirka 60 mia. euro, svarende til 450 mia. Det vækker harme i andre EU-lande, hvor både Grækenland og Spanien har indvilget i at hæve pensionsalderen fra 65 til 67 år og Portugal til 66 år.

"Vi forventer, at grækerne vil arbejde mere for en lavere løn, og nu undrer de sig over, at Tyskland går i den modsatte retning," udtaler Günther Oettinger til det tyske tidsskrift Die Welt.

Oettinger mener derimod, at politikerne bør overveje at hæve pensionsalderen til 70 år og yde professionel fysisk træning, der skal resultere i flere år på arbejdsmarkedet.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs