FinansWatch

ATP: Tvangskøb, hvis If spiller aktiv rolle i Topdanmark

Der skal ikke ændres meget ved Topdanmarks fremtidige strategi, før If går ind og spiller en aktiv rolle i selskabet. Og så skal der fremlægges et reelt købstilbud, mener ATP. Det skriver Børsen Finans.

Efter indtrædelsen af If’s topchef i Topdanmarks bestyrelse løfter ATP, der er investorer i selskabet, nu pegefingeren over for bestyrelsen. Det skriver Børsen Finans.

ATP mener nemlig ikke, at der skal rokkes meget med Topdanmarks fremtidige strategi, før If går ind og spiller en aktiv rolle i selskabet. Sker det, skal If, ifølge ATP, tvinges til at give et godt indløsningstilbud.    

"Er der det mindste tegn på, at If aktivt ønsker at gennemtvinge en ændring af strategien, mener jeg, at bestyrelsen omgående bør reagere med et tvangskøb til den pågældende kurs," sagde Claus Wiinblad, underdirektør i ATP, på Topdanmarks generalforsamling i går, ifølge Børsen Finans.

If ejer lige nu 28,6 pct. af aktierne i Topdanmark, og denne ejerandel øges med 2-3 pct. årligt. Opnås en ejerandel på 33 pct. skal de i princippet give et indløsningstilbud til de øvrige aktionærer. Regler, der dog som udgangspunkt ikke gælder pt., da If ikke har købt aktier i Topdanmark siden 2011, og der derfor er tale om en passiv overtagelse. Reglerne træder dog i kraft, hvis de går ind og bliver aktive i selskabet.

ATP formaner Topdanmarks bestyrelse

Oprørere taber slag om Topdanmark-bestyrelse

Nyt Topdanmark-medlem afviser snak "på den lange bane" 

ATP træt af småaktionærers spørgelyst

Topdanmark-rebeller står over for umulig opgave

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs