FinansWatch

Nyt Topdanmark-medlem afviser snak "på den lange bane"

Torbjörn Magnusson, der blev indvalgt i Topdanmarks bestyrelse med massivt flertal på torsdagens generalforsamling, ønsker ikke at snakke om fremtiden i Topdanmark på lang sigt - men fokuserer kun på den umiddelbare fremtid.

Torbjörn Magnusson, der blev indvalgt i Topdanmarks bestyrelse med massivt flertal på torsdagens generalforsamling, er glad for valget og glæder sig til at arbejde i bestyrelsen for at fortsætte Topdanmarks hidtidige strategi.

Det sagde han efter valget til Ritzau Finans.

Valget til bestyrelsen kunne være sket før, erkender han.

"Man kan sige, det havde været godt, hvis vi havde stillet spøgsmålet (om at komme i bestyrelsen, red.) for nogle år siden. Men det gjorde vi ikke. Nu har vi gjort det, og det er blevet aktuelt," sagde det nye bestyrelsesmedlem.

Han understregede, at der ikke er noget specielt, som har ændret sig i den forbindelse.

Formanden for Sampo, der ejer If, Björn Wahlroos, har tidligere talt om, at han gerne meget gerne ser en "venligsindet aftale" mellem Topdanmarks og If.

Det ønsker Torbjörn Magnusson ikke at kommentere på.

"Det er ikke spørgsmålet her og nu," siger han og tilføjer:

"Jeg er glad for i dag at blive indvalgt i bestyrelsen og der være med til at arbejde med Topdanmarks fremtid og strategi."

Han ser kun "på den umiddelbare fremtid". Den fremtid, der ligger "længere ude er ikke aktuel i dag".

Her og nu gælder det ifølge Torbjörn Magnusson om at køre den siden 1996 gældende strategi videre, som han i sin tale før valget kaldete "en

rollemodel for succes".

"Topdanmarks strategi har tjent aktionærerne og selskabet fint, og det vil jeg arbejde videre for," understregede han over for Ritzau Finans.

At aktionærerne burde være tilfredse fremhævede bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen også på generalforsamlingen.

"Siden den nuværende strategi blev indført i 1996 er Topdanmark-aktien steget med 19 pct. i gennemsnit," oplyste han og viste, at det er betydeligt mere, end det danske C20 indeks og det europæiske forsikringsindeks er steget i samme periode.

At If i dag ejer omkring 28 pct. og kan sætte en mand i bestyrelsen, skyldes ikke, at selskabet har købt aktier op, men at Topdanmark har købt aktier op, hvilket øger Ifs ejerandel.

I 2011 købte Sampo 20 pct. af Topdanmarks og de følgende aktieopkøb fra Topdanmarks side har øget ejerandelen til de nuværende 28 pct.

Såfremt Topdanmark fortsætter med at udlodde udbytte til aktionærerne ved aktietilbagekøb i den størrelseorden som hidtil vil If andel stige med 2-3 pct. årligt og stigende år for år.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs