FinansWatch

Regnskab: Tryg skuffer markedet

Forventningerne var store til regnskabet fra Tryg. Men hverken på indtjeningen eller combined ratio lander Morten Hübbe og co. et regnskab, som det var forventet af markedet. Investeringsafkastet trækker ned. (Opdateres)

Forsikringskoncernen Tryg, med hovedsæde i Ballerup, lander sådan set et ganske flot resultat for årets første tre måneder, men rammes af ganske store forventninger til selskabets indtjeningsevne, så vurderet ud fra analytikernes estimater, så er det set i det lys et regnskab til den svage side.

Tryg tjente før skat 602 mio. kr. i årets første tre måneder, men analytikerne havde forventet et før skat-resultat der var mere end 150 mio. kr. højere. På combined ratio lander Tryk i første kvartal på 89,2 - som dermed indfrier koncernens mål om altid at kunne præstere en combined ratio maksimalt 90 - men igen havde investorerne forventet lidt mere. De havde regnet med 87,6 - primært p.g.a. den milde vinter i både Danmark og Norge.

På bundlinjen lander Tryg 455 mio. kr. - det er godt 60 mio. kr. lavere end ventet af markedet.

Fortsat pres på toplinjen

Der har været et pres på Trygs toplinje, der i årets første tre måneder må konstatere et yderligere fald på 2 procent. Tryg skriver selv, at det skyldes en oprydning i erhvervsporteføljen i Danmark kombineret med et fald i præmieindtægterne på det svenske marked. Tryg meldte dog ud i forbindelse med årsregnskabet for 2013, at man ville se et fortsat pres på toplinjen, men at trenden var bedre og faldet var aftagende.

"Det er tilfredsstillende, at vi kan levere fremgang i forsikringsresultatet trods en stigning på 150 mio. til udbetalinger til vores kunder på storskader. Combined ratio blev forbedret fra 90,3 til 89,2, og vores nominelle omkostninger faldt med 2 %," siger koncernchef Morten Hübbe i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med regnskabet.

Det forsikringstekniske resultat i Tryg landede på 523 mio. kr. - det er 23 mio. kr. bedre end samme periode sidste år, men her havde analytikerne forventet mere end 600 mio. kr.

Egenkapitalforrentningen lander på 16,1 pct. efter skat - her har Tryg en ambition om at ligge på 20 pct.

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs