FinansWatch

Nordea: Det kan koste dyrt at stoppe indbetalingerne

Erstatter man ikke indbetalingerne til en kapitalpension med en anden ordning, får man en markant mindre opsparing.

De danske pensionsopsparere risikerer at stå med en meget mindre formue mellem hænderne den dag, de går på pension, hvis de ikke erstatter deres indbetalinger til kapitalpensioner med en anden ordning.

En 40-årig, der tidligere indbetalte det maksimale fradragsberettigede beløb til en kapitalpension, men som i dag bruger pengene på forbrug og dermed ikke indbetaler på en anden ordning, vil få ca. 860.000 kr. mindre udbetalt end en 40-årig, der har skiftet indbetalingerne til en kapitalpension ud med indbetalinger til en aldersopsparing. For en 30-årig løber det samme regnestykke op i ca. 1,3 mio. kr. Det viser beregninger, som Nordea har foretaget for Jyllands-Posten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs