FinansWatch

Himmerland Forsikring tilfredsstillede gennem stormfuldt år

Himmerland forsikring kom ud af 2013 med et overskud trods store skadesudgifter til stormramte kunder.

Et stormfyldt halvår fik kappet en halvdel af Himmerland Forsikringsvirksomhedens overskud, men med en bundlinje på 54,5 mio. kr. efter skat kommer forsikringskoncernen tilfredsstillende ud af sit 125-jubilæumsår.

"Det er tilfredsstillende, at koncernen kan fastholde en positive forretningsmæssig indtjening, selvom de samfundsmæssige udfordringer stadig er stramme," siger administrerende direktør Ole Færch i en pressemeddelelse.
Årets resultat ligger sig blot en smule fra Himmerland Forsikrings topscorerresultat fra sidste år på 58,1 mio. kr., der var næsten en tredobling fra 2011.

Forsikringsteknisk er overskuddet dog dalet i forhold til året før fra 35,3 mio. kr. i 2012 til et samlet overskud for 2013 på 17,8 mio. kr. Koncernen forklarer faldet med de mange stormskader, der fløj ind over landet i efteråret, hvor Danmark blev ramt af de orkanagtige storme Bodil og Allan. Her løb forsikringsselskabets regning op i 17,5 mio. kr., hvilket stort set svarer til faldet i årets overskud.

"Årsresultatet, der er påvirket af disse større stormskadebegivenheder, viser en stabil tendens i basisforretningen, som vil være udgangspunkt for det videre arbejde med at udvikle koncernens forsikringsdel i de kommende år. Stormskadebegivenheder giver således ikke anledning til ændring i hverken priser eller forsikringsvilkår på de berørte forsikringstyper," lyder det fra Ole Færch.

Selskabet, der i 2013 fejrede koncernens 125 år jubilæum, kan fremvise en egenkapital på 608,5 mio. kr. Koncernens bruttopræmieindtægter er på 359,9 mio. kr., mens præmieindtægterne for egen regning udgør 292,2 mio. kr. i 2013.

Endelig oplyser Himmerland Forsikring, at combined ratio udgjorde 91,0 i 2013

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs