FinansWatch

Avis: Topdanmark er under finsk belejring

Forsikringsselskabet Topdanmark er under belejring af If Forsikring, der ejer så stor en andel af aktierne, at selskabet reelt har kontrollen. Bag If Forsikring står den finske gigant Sampo. Den store aktiepost på 25,18 pct. og en stemmeandel på 28 pct. spås at kunne være et springbræt til et opkøb.

Det skriver Berlingske Business.

If Forsikring kan blive tvunget af den danske værdipapirlov til at give et købstilbud på hele Topdanmark, når selskabets andel af stemmerne når op over en tredjedel. Den tærskel rykker gradvis nærmere, i takt med at Topdanmark køber egne aktier tilbage og dermed støt øger de eksisterende aktionærers andel.

Finanstilsynet afgjorde dog i oktober 2013, at da det er bestyrelsen i Topdanmark der gennem beslutningen om aktietilbagekøb øger If Forsikrings ejerandel, kan IF slippe for at blive tvunget til at give et købstilbud.

Men nu tyder det på, at et salg af Topdanmark kan rykke betydeligt nærmere på selskabets generalforsamling 10 april, fordi magtforholdene i selskabets bestyrelse ændrer sig og kommer til at afspejle If Forsikrings dominerende position.

Ifs administrerende direktør Torbjörn Magnusson, indsætter nemlig sig selv som medlem af bestyrelsen på generalforsamlingen og dermed er selskabet reelt med til selv at bestemme tempoet for aktietilbagekøb og dermed stigningen i sin ejerandel af Topdanmark. Det får flere til at mistænke IF Forsikring for at ville overtage hele Topdanmark.

- Det åbner for en masse spekulationer, men som jeg ser det, kan der ikke være tvivl om, at If og Sampo ønsker en reel sammensmeltning af Topdanmark og If på den ene eller anden måde, udtaler Christian Hede, senior analytiker i Nordea, til Erhverv & Økonomi.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs