FinansWatch

Analyse peger på stort pensionsskattehul

En analyse fra Willis bekræfter, at Finansministeriet må indstille sig på omkring 20 mia. kr. mindre i PAL-skat, end der var budgetteret med.

Finansministeriet venter omkring 41 mia. kr. i pensionsafkastskat (PAL) i 2013. Men realiteten bliver formentlig meget mindre, vider en analyse fra Willis, skriver Børsen.

Som FinansWatch skrev i december, så har Finansministeriet formentligt været for optimistisk, når det har vurderet, at der ville blive afleveret over 40 mia. kr. i PAL. Renterne er nemlig steget, og det har givet tab på de store obligationsporteføljer, som trækker overskuddet ned.

Pensionsmægleren Willis regner sig frem til, at pensionsselskaberne vil betale omkring 21 mia. kr. i PAL for 2013. Det kommer dog ikke til at betyde, at Danmark skal på økonomisk slankekur af den grund.

"Det vigtige i denne forbindelse er, at et enkelt års niveau i PAL-skatten ikke påvirker den finanspolitiske planlægning, fordi vi som bekendt styrer efter den strukturelle saldo, hvor der lægges et provenu baseret på et normalafkast til grund," skriver Finansministeriets afdelingschef Lars Haagen Pedersen til Børsen.

Derfor tror Finansministeriet på rekordhøj pensionsskat

Svært pensionsår efterlader kæmpehul i statskassen 

 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs