FinansWatch

Sampension klar til at se på erhvervsobligationer

Det statslige forslag om puljede erhvervsobligationer har fået en kølig modtagelse, men Sampension er klar til dialog om en investering.

De interesserede investorer har ikke lige frem stået i kø til de bundtede erhvervsobliagationer, som kan komme på tale efter en lovændring fra regeringen. Men Sampension vil gerne i dialog om projektet, skriver Børsen Finans.

Regeringen har åbnet for, at banker kan udstede obligationer, som er en samling af en lang række lån til mindre og mellemstore virksomheder.

”Vi vil gå i dialog med en bank eller to om at finde en konkret udmøntning af det her lovforslag for at finde en model, der rent faktisk virker,” siger adm. direktør i Sampension Hasse Jørgensen til Børsen Finans.

Han mener i lighed med en række andre kritikere, at der er uhensigtsmæssigheder i forslagets nuværende udformning, men han er fortrøstningsfuld over for, at man kan finde en konkret løsning, skriver Børsen Finans.

Flere andre pensionskasser har erklæret sig uinteresserede, fordi bankerne kan have et incitament til at lægge de risikable lån ned i obligationerne og beholde de bedste lån på egne bøger. Samtidig kan der løbende skiftes ud i de underliggende lån, og pensionskasserne vil ikke have fuld gennemsigtighed i, hvilke lån de reelt køber.

Bankerne vil dog være nødt til også selv at købe en bid af kagen, hvis de vil være udsteder.

Banker tvivler på regeringens erhvervsobligationer

F&P afviser obligationstvang

Sass vil tvinge pensionsbranchen ind i erhvervsobligationer

Pensionskasser siger nej til regeringens erhvervsobligationer

Sass: Vil styrke markedet for erhvervsobligationer

F&P tvivler på marked for erhvervsobligationer 

 

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs