FinansWatch

Topadvokat tavs om parløb med omstridt forsikringsselskab

Bech Bruun-partner Steen Jensen tavs på spørgsmål om skæbne for omdiskuteret formue og beskyldninger om valgfusk.

En bølge af politianmeldelser, fit & proper-sager lukkede sidste uge sammen med hårde beskyldninger om valgfusk det gensidige forsikringsselskabs Brandkassens 165 år lange historie.

Det lille selskabs mere end 75 mio. kr. store formue kunne ikke bare sendes over i en fond, hvor der var tvivl om, hvad bestyrelsen ville gøre med pengene, lød det fra Finanstilsynet, der altså i stedet satte sig for at rydde op.

Tidligere formand i Brandkassen bekræfter politianmeldelse

Men én af de to advokater, der som likvidatorer nu skal afgøre, hvad der skal ske med det omstridte selskabs formue, kan dog ikke just sige sig fri for fortidens synder i Brandkassen.

I hvert fald har Steen Jensen, der er partner i advokatkæmpen Bech Bruun, igennem en årrække repræsenteret Brandkassen.

I spidsen for valg

Det er blandt andet sket som valgformand ved et valg i det gensidige forsikringsselskab i 2011.

Her tvang Finanstilsynet efter en årrække uden valg selskabet til at afholde valg.

Finanstilsynet fyrer op under Brandkassen G/S

Kort før valget var der 125 stemmeberettigede medlemmer, hvoraf 72 havde givet fuldmagter til en gruppe af kunder, der var utilfredse med den siddende ledelse.

Kunderne frygtede simpelthen, at selskabet var på vej mod en opløsning, hvor formuen ville blev delt ud til få, store kunder, der også tegnede ledelsen i selskabet.

Tilsyn: Kontroversiel forsikringschef fik for meget i hemmelig løn

Pludselige kunder

Kort op til valget steg antallet af kunder i selskabet dog med 123. Samtlige de nye kunder stemte for kandidater, der støttede den siddende ledelse.

Siden har det vist sig, at de nye kunder stort set ikke biddrog med nogen nye indtægter til Brandkassen - og sidste uge afslørede Finanstilsynet så, at selskabets ledelse til de valgte delegerede havde uddelt gavekort med beløb svarende til de præmieindtægter, selskabet rent faktisk havde fået ind på de nye kunder.

Steen Jensen godkendte som valgformand - og mangeårige advokat for Brandkassen - valget.

Anklage om valgfusk i forsikringsselskab

Likvidator

Den direkte konsekvens af valget var, at den bestyrelse, Finanstilsynet sidste uge afsatte, stod til at fastsætte vilkårerne for hvad, der skulle ske med Brandkassens formue.

Det skulle ske med Steen Jensen fra Bech Bruun som likvidator, besluttede bestyrelsen fredag d. 6. december for små to uger siden.

En beslutning, der i øvrigt blev taget i Bech Bruuns egne lokaler på LangeLinie Allé i København. Brandkassen selv har nemlig ikke haft fysiske lokaler, siden man forlod den tidligere formand Bjørn Laugesens hjemmeadresse uden for Hvalsø.

Tabet af hovedsædet skete i forbindelse med, at tilsynet i 2012 fyrede formanden i selskabet, der dog blot blev afløst af sin søn, Martin Sibast Laugesen, der altså blev afsat af Finanstilsynet sidste uge.

Uegnet bestyrelsesformand afløst af søn

Steen Jensens kontrol over Brandkassen-formuens fremtid led dog et tungt slag, da Finanstilsynet valgte at indsætte kammeradvokaten i skikkelse af advokat Boris Frederiksen som medlikvidator.

I et interview med FinansWatch har Frederiksen understreget, at der er brug for friske øjne for at sikre forsikringstagernes rettigheder i Brandkassen.

Oprydder: Det handler vel om formuen

Tavshed

FinansWatch har igennem flere dage forsøgt at få kontakt til Steen Jensen.

Det er sket for at forsøge at spørge advokaten, om han fortsat - som der var lagt op til indtil Kammeradvokaten blev indsat som medlikvidator - vil arbejde for at omdanne Brandkassen til en fond, hvis bestyrelse primært skal bestå af delegerede valgt i 2011, og af medlemmer af den bestyrelse, Finanstilsynet sidste uge afsatte.

En konstruktion, som tilsynet kritiserede for at give den kommende bestyrelse fri hånd til at fastsætte sine egne honorarer, og vælge sine egne medlemmer.

Det er dog ikke lykkedes at få en kommentar fra Bech Bruun-partneren til hvordan, han ser fremtiden for sine mangeårige klients formue.

 

Tidligere:

Advokat: Tilsyn i nybrud

Oprydder: Det handler vel om formuen

Tilsynsdirektør: Enestående skridt

Tidligere formand i Brandkassen bekræfter politianmeldelse

Tilsyn politianmelder ledelse i omstridt forsikringsselskab

Afsat formand vil klage over Finanstilsynet

Tilsyn indsætter likvidator i forsikringsselskab

Finanstilsynet fyrer hel bestyrelse

Uegnet bestyrelsesformand afløst af søn

Tilsyn fælder kontroversiel formand

Flere finansledere vil falde for tilsynets hammer

Tilsyn: Kontroversiel forsikringschef fik for meget i hemmelig løn

Rapport: Finanstilsynet overvejer fremtiden for kontroversiel ledelse

Omstridt formand tjener mere end sit selskab

Forsikringsselskab anklaget for valgsvindel

Finanstilsynet fyrer i det skjulte

Honorarer overgår indtægter

Anklage om valgfusk i forsikringsselskab

Finanstilsynet fyrer op under Brandkassen G/S

Forsiden lige nu

Disse megabanker har hjulpet kunder med skattesnyd

En række storbanker har hjulpet kunder med at snyde med tilbagebetaling af udbytteskat fra aktier. Her er et overblik over de pågældende banker. Blandt andet er svenske SEB under anklage. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere