FinansWatch

Avis: Goldman Sachs, ATP og PFA vil ind i Dong

Ifølge Børsen står den amerikanske storbank Goldman Sachs på spring sammen med danske PFA og ATP for at købe aktier for 8 mia. kr. i energiselskabet Dong. Det svarer til en ejerandel på 20 pct.

Den amerikanske storbank Goldman Sachs, der i kritiske kredse går under navnet den store vampyrblæksprutte, skal angiveligt være på vej ind som storaktionær i Dong.

Det skriver Børsen fredag.

ifølge avisens anonyme kilder skal Goldman Sachs være gået sammen med blandt andet PFA og ATP, og sammen vil de angiveligt købe nye aktier i Dong for 8 mia. kr. svarende til en ejerandel på 20 pct.

Forhandlingerne pågår dog stadig, skriver Børsen, så derfor er tallene ikke endelige endnu. Transaktionen forventes offentliggjort i næste uge.

I Dong bekræfter kommunikationsdirektør Karsten Anker Poulsen, at man ønsker at rejse nye penge.

"Som tidligere udmeldt, er det vores mål at rejse yderligere egenkapital på minimum 6-8 mia. kr. Det er fortsat vores forventning at kunne konkludere på denne proces inden udgangen af året," siger han til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs