FinansWatch

PensionDanmark investerer mia. i USA's første offshore-park

Selskabet satser stort på USA's første havmøllepark. Direktør håber på afkast til kunderne.

Med et tilsagn på 1,2 mia. kr. via fonden Copenhagen Infrastructure I melder PensionDanmark sig nu klar til at investere i Cape Wind, USA's første havmøllepark.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Cape Wind, der ligger ud for kysten ved Massachusetts, skal bestå af op til 130 Siemens-vindmøller, som skal produceres i Danmark og levere strøm til 500.000 amerikanske husstande.

Genbruger erfaring

"Med den planlagte investering i Cape Wind genbruger vi vores erfaringer fra investeringerne i havmølleparkerne ved Nysted og Anholt. Vi forventer, at også Cape Wind-investeringen vil give vores medlemmer et stabilt og attraktivt afkast," siger Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i PensionDanmark.

Cape Wind vil med op til 130 Siemens-møller på hver 3,6 MW være sammenlignelig med Anholt Havmøllepark. Den bliver dermed en af verdens største havmølleparker.

Møllerne er planlagt til at blive produceret på Siemens Wind Powers' fabrik i Brande, mens fundamenterne designes af danske Rambøll.

K2 fra Aarhus bliver bygherrerådgiver på projektet.

"Udover at give vores medlemmer et godt afkast, vil projektet skabe vækst og job i Danmark og bidrage til den nødvendige omstilling til mere klimavenlige energiformer. Det ser vi som to ekstra plusser," siger Torben Möger Pedersen.

En attraktiv investering

Investeringen sker gennem fonden Copenhagen Infrastructure I, der administreres af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). PensionDanmark tog initiativ til etablering af CIP i 2012 og er med et kapitaltilsagn på 6 mia. kr. eneste investor i Copenhagen Infrastructure I. Investeringen i Cape Wind er fondens første investering.

Christian Skakkebæk, der er partner i CIP - og en af DONG's og tidl. direktør Anders Eldrups fire "guldfugle" - tror på, at Cape Wind bliver en attraktiv investering.

"Vi forventer, at de sidste forhold omkring projektet falder på plads i løbet af i år. Der er sikret aftagere til strømmen i de første 15 år, og parken er planlagt med velkendt og driftssikker teknologi," siger Christian Skakkebæk.

CIP har betinget sin investering af, at resten af finansieringen til Cape Wind falder på plads i år.

Denne artikel er leveret af EnergiWatch

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs