FinansWatch

Konkurrencestyrelsen revser danske forsikringsselskaber

Der er ikke nok konkurrence blandt de danske forsikringsselskaber, som år efter år kan hæve præmierne og præsentere store overskud til aktionærerne, mener direktør i konkurrencestyrelsen ifølge Berlingske.

Agnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, slår i dagen udgave af Berlingske Business hårdt ned på den manglende konkurrence i forsikringsbranchen.

"Forbrugerne vil nyde rigtig godt af et forsikringsmarked, hvor selskaberne konkurrerer benhårdt på alle parametre. Det er desværre ikke det marked, vi ser i dag," skriver hun.

Agnete Gjersing stiller spørgsmålet om den manglende konkurrence er et bevidst valg fra branchen, der i den grad nyder godt af manglen på priskrige selskaberne imellem.

Forsikringsgiganten Tryg kom ud af 2012 med et overskud på 2,2 mia. kr. Ifølge Berlingske Business er præmieindtægterne siden år 2000 steget med 82 pct. mens udgifterne til skadeserstatninger kun er steget 50 pct.

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs