FinansWatch

PFA bag ny grøn kapitalfond

PFA er en af investorerne og initiativtagerne bag ny kapitalfond, der får den tidligere DSB-direktør Søren Eriksen som adm. direktør.

Ambitiøse og vækstsultne grønne danske virksomheder med mellem 50-500 medarbejdere får nu muligheden for at gennemføre et ejerskifte via et salg til den nye kapitalfond SE Blue Equity, der har fået sin startkapital fra henholdsvis PFA og Sydenergi. Det skriver Børsen.

Fonden får en startkapital på op mod 1 mia. kr., som så kan geares og dermed er fondens købekraft på måske en 4-5 mia. kr.

Bestyrelsesformand Niels Duedahl siger, at de virksomheder, som SE Blue Equity går efter at købe op typisk vil være underleverandører til vindmølleindustrien, virksomheder med fokus på energioptimering og IT-virksomheder.

Hans vurdering er, at mange danske cleantech-virksomheder i dag ikke kan få finansieret deres vækstplaner i banken, hvorfor der kan være behov for en ny ejer med store finansielle muskler.

PFA-direktør Henrik Heideby hæfter sig ved, at det er en sektor, hvor der er en vis portion ricisi, men at man med det rette kendskab til clkeantech-branchen har muligheden for at gøre en forskel. Og her mener Heideby, at SE Blue Equity har de rette kompetencer ombord. Direktøren for den nye fond bliver den tidligere DSB-direktør Søren Eriksen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere