FinansWatch

Lejernes Landsorganisation: "Vi har råbt og skreget om det her i mange år"

ETIK OG EJENDOMSINVESTERINGER: Boligminister Kaare Dybvad (S) vil stække kapitalfondene på ejendomsmarkedet, men ifølge Lejernes Landsorganisation, LLO, der varetager lejernes interesser, har problemet med stigende huslejer været et problem længe før udenlandske investorer som den amerikanske kapitalfond Blackstone begyndte at købe og renovere med henblik på at hæve huslejerne og dermed indtjeningen. Pensionsselskaberne har gjort det i mange år.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Den amerikanske kapitalfond Blackstones indtog på det danske ejendomsmarked har været med til at sætte fokus på huslejeniveauerne i Danmarks større byer – og ikke mindst på ejendomsinvestorernes huslejeforhøjelser.

Blackstone har fundet en forretningsmodel i at købe især ældre boligudlejningsejendomme, istandsætte dem og så hæve huslejen. Og det i en grad, så boligminister Kaare Dybvad (S) inden årets udgang vil fremlægge et lovforslag, der bremser kapitalfondene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs