FinansWatch

Industriens Pension runder 180 millarder efter positive afkast

Medlemmerne hos Industriens Pension har i gennemsnit opnået et afkast på 7,6 pct.

Adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Industriens Pension har i årets første halvdel opnået et afkast på 7,6 pct. på hele investeringsporteføljen.

"Renterne har taget endnu et dyk, og det har været et rigtig godt halvår for både aktier og kreditobligationer. Det kan virkelig ses i pensionsformuerne, der er vokset markant i år. Det vigtigste er dog vores stærke resultater på den lange bane, for det er her, at vi for alvor skaber værdi for medlemmerne," siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

For en opsparer på 50 år med markedsrente betyder det et afkast på 8,7 pct., mens den gennemsnitlige opsparer med markedsrente har opnået 7,7 pct. i afkast.

De største afkast kommer fra danske aktier, der i halvåret har givet et afkast på 17,4 pct. til Industriens pension, mens udenlandske aktier har kastet 16,5 pct. af sig. Emerging markets-obligationer har bidraget positivt med 9,8 pct.

Tidligere på ugen bragte Dagbladet Børsen en oversigt over afkastene fra 11 forskellige pensionsselskaber. Den viste, at Vellivs passive pensionsprodukt stod for det højeste afkast for årets første seks måneder. En opsparer med 15 år til pension og middelrisiko havde her fået et afkast på 11,9 pct.

Det laveste afkast i sammenligningen var Sampension med et afkast på 8,4 pct. Og i den sammenligning ligger Industriens Pension en tand højere med 8,7 pct.

På den lange bane ligger Industriens Pension dog fortsat godt med et gennemsnitligt årligt afkast over de seneste ti år på 8,7 pct., hvilket er blandt branchens højeste.

Afkastet på de 7,6 pct. svarer til 12,7 mia. kr., og det betyder, at de samlede investeringsaktiver i Industriens Pension nu er oppe på 180 mia. kr.

Industriens Pension henter advokat hos Kammeradvokaten

Industriens Pension henter ny risikochef hos AP Pension  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs