FinansWatch

Passivt pensionsprodukt slog igen aktive forvaltere

Et passivt pensionsprodukt fik det bedste afkast i årets første halvdel og har samtidig det bedste afkast over en længere tidshorisont herhjemme, skriver Børsen.

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

I årets første seks måneder var det Vellivs passive pensionsprodukt, der generelt følger markedsudvikling, som skabte det højeste pensionsafkast til danske kunder.

Det skriver Børsen, der henviser til, at en kunde hos Velliv med middel risikoprofil, der har valgt det passive produkt, opnåede et afkast på 11,9 pct.

Opgørelsen er foretaget af den selvstændige investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen, der peger på, at Velliv Index, som selskabets passive produkt hedder, også ligger i toppen på femårssigt. De seneste fem år har Skandia haft det ringeste gennemsnitlige afkast, fremgår det.

"Det bliver naturligvis svære og svære at argumentere for den aktive variant, hvis indeksproduktet fortsætter med at præstere på denne måde. På et eller andet tidspunkt skal efterslæbet gerne hentes hjem," siger Nikolaj Holdt Mikkelsen til Børsen.

Passiv forvaltning vil sige, at de underliggende fonde typisk følger markedsudviklingen, hvilket betyder færre omkostninger til investorer og pensionsosparere, fordi aktive forvaltere i form af porteføljeforvaltere skal have ekstra betaling i deres forsøg på at slå markedsudviklingen.

Rekordår: Vi flyttede pensionsopsparinger for 53 milliarder

Pensionsafkast indhenter på tabene fra 2018  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs