FinansWatch

Pensionskunder efterlyser moralsk forsvarlige investeringer

I forbindelse med dagbladet Informations artikelserie "Den sorte liste" har flere pensionskunder valgt at skrive til deres penionsselskab for at få deres penge investeret mere moralsk forsvarligt.

Foto: RITZAU/AP/Patrick Pleul

I alt 42,2 mia. kr. af danskernes pensionsopsparing investeres i aktier, som er på andre pensionsselskabers sorte liste. Flere pensionskunder har kontaktet deres pensionsselskaber for at få dem til at ændre retning. Det skriver Information.

Information har på sin hjemmeside lagt en "sort liste" op, og her har læserne kunne tjekke deres pensionsselskabs kontroversielle investeringer, og det har ifølge dagbladet fået flere læsere til at kontakte deres pensionsselskab. I alt har mere end 50 utilfredse kunder sat Information cc på mailen, når de har skrevet til deres pensionsselskab. Hos Danica har en kunde fået besked om, at han selv må administrere sin pension, hvis han ønsker en mere etisk ansvarlig profil.

"Rådgiveren sagde, at det var en mulighed selv at gå ned i banken med pengene eller sætte dem i en fond med en mere etisk profil. Men så skal jeg selv administrere ordningen, og noget af det, pensionsselskabet leverer, er jo, at de sørger for, at investeringerne i starten af arbejdslivet er lidt mere risikofyldte og så efterhånden bliver mindre. Den håndtering og overgang ville jeg så selv skulle administrere. Men jeg er sådan set fint tilfreds med, at der er nogle, der administrerer mine penge, jeg ville bare gerne have en lille smule indflydelse på, at de også arbejder i den samme retning, som jeg gerne vil arbejde for," siger kunden Rasmus Trock Kinnerup.

Information har talt med flere kunder, som har henvendt sig til deres pensionsselskab om investeringerne. Det gælder kunder, der sparer op i Pensiondanmark, MP Pension, PFA Pension, AP Pension og Danica Pension.

Pensionsselskaber lurer på hinandens sortlister – men vil selv bestemme

Medlemmer kræver, at pensionskasse dropper lån til fossilindustrien

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs