FinansWatch

Sydbank sænker anbefaling af Tryg-aktie

Sydbank sænker nu sin anbefaling af Trygs aktie til "sælg".

Selv om Trygs kvartalsregnskab vidner om en sund kerneforretning, så sænker Sydbank sin anbefaling af forsikringsaktien til "sælg" fra "hold". Det sker med henvisning til, at værdien af aktien er anstrengt.

"Solid præmievækst, nye effektiviseringer og stærke synergier fra Alka vil sikre flot vækst i det forsikringstekniske resultat i de kommende år - men investorerne har i vores optik allerede taget forskud på glæderne," skriver analytiker Mikkel Emil Jensen i et notat.

Han kalder værdiansættelsen for "meget anstrengt" og peger på, at Tryg handler rekordhøjt målt kurs/indre værdi, det vil sige aktiekursen sat i forholdet til den bogførte egenkapital per aktie. Den er på 4,9 - det vil sige, at investor betaler 4,9 kr. for 1 krones egenkapital.

"Vi ser derfor kun et begrænset kortsigtet afkastpotentiale i Tryg-aktien. På den baggrund vælger vi at nedjustere vores anbefaling til "sælg"," hedder det i notatet.

Aktien i Tryg ligger onsdag 3,9 pct. højere i 194,35 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs