FinansWatch

Vismand: S-plan kræver pensionskommission

Hvis der skal gøres alvor af Socialdemokratiets pensionsudspil, kræver det nedsættelse af en ny pensionskommission, mener vismand Torben Tranæs.

Torben Tranæs, der er vismand og forskningsdirektør i Det nationale Forsknings- og analysecenter for Velfærd (VIVE). | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Ender Socialdemokratiet som vinder af det kommende folketingsvalg, er der lagt op til ændringer af pensionsystemet, så folk, der er nedslidte, kan få mulighed for at gå tidligere på pension. Men nu advarer vismand om forhastede politiske ændringer af pensionssystemet, og han opfordrer til, at politikerne nedsætter en pensionskommission. Det skriver Børsen.

"Der kan være gode politiske grunde til, at man gerne vil justere pensionssystemet og eventuelt give nogle grupper på arbejdsmarkedet ret til tidligere pension. Men før man kaster sig ud i at ændre reglerne, vil jeg opfordre til, at man trækker vejret og undersøger, hvad problemerne er, og hvad eventuelle ændringer vil betyde for den enkelte, for vores økonomi og for vores arbejdsmarked," siger Torben Tranæs, der er vismand og forskningsdirektør i Det nationale Forsknings- og analysecenter for Velfærd (VIVE).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs