FinansWatch

Store forskelle på pensionsselskabernes evne til at levere fremtidige afkast

Fremover kan danskerne forvente lavere afkast på deres pensionsopsparinger. Men der er stor forskel på selskabernes evne til at levere de fremtidige afkast. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Foto: Colourbox

Det reale afkast til en opsparer med 15 år til pension kan efter skat, omkostninger og pension ventes at blive næsten dobbelt så højt i selskaber som Sampension, Pensiondanmark og Topdanmark som i Skandia, skriver Finans.

Dette udsagn tager udgangspunkt i Forsikring & Pensions afkastforventninger for de kommende år, og de viser, at opsparere med middel risiko og 15 år til pension ud fra selskabernes nuværende valg af investeringsaktiver har udsigt til de højeste afkast efter omkostninger, skat og inflation hos selskaberne Sampension, Pensiondanmark og Topdanmark.

"Men det endelige afkast afhænger i høj grad grad også af, hvor dygtige selskabernes porteføljemagere er til at over- eller undervægte bestemte aktiver, markeder og endda værdipapirer på de rigtige tidspunkter," siger Søren Andersen, aktuar i FP Pension.

Set over de seneste fem år har Industriens Pension, efterfulgt af Velliv Indeks, Sampension og Pensiondanmark givet opsparerne de højeste afkast, mens Skandia har ligget i bund.

 

Trods afkast i den tunge ende tror Danica-direktør på strategi og medarbejdere

 

2018 gav ringeste pensionsafkast siden finanskrisen

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere