FinansWatch

Pensionskasser kræver klimaplan fra oliegigant

En investorkoalition med flere danske pensionskasser vil have en konkret plan for, hvordan et af verdens største olieselskaber vil bringe sit CO2-forbrug på niveau med Parisaftalens mål. 

Verdens lande nåede i december 2018 til enighed om et regelsæt for klimaaftalen fra Paris, der skal sikre en reduktion af verdens CO2-forbrug. Nu lægger investorer, der blandt andet tæller danske pensionskasser, pres på det store olieselskab, Exxonmobil. De kræver konkrete planer for, hvordan olievirksomhedens CO2-udledninger kan rette sig efter Parisaftalens mål. Det skriver Information.

Olieselskaber som Exxonmobil står over for klimaresolutioner, der kræver, at der bliver sat CO2-mål på kort, mellemlang og lang sigt, som er i overensstemmelse med Parisaftalen. Resolutionerne skal til afstemning på virksomhedens generalforsamling i 2019. Exxonmobil-resolutionen bliver fremsat af en stor investorkoalition, og bag det forslag er blandt andre Church Of Englands store investeringsfond, investorkoalitionen Climate Action 100+, der repræsenterer 310 institutionelle investorer, herunder PFA Pension, Pensiondanmark, Sampension og PKA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs