Høje pensionsomkostninger kan betyde flere år ekstra på arbejdsmarkedet

Høje omkostninger på pension kan ifølge ATP betyde flere år ekstra på arbejdsmarkedet for opspareren, skriver Finans.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der er "meget stor forskel på", hvad det koster at have pensionsopsparingen stående i danske livsforsikrings- og pensionsselskaber, lyder det i en undersøgelse fra ATP, skriver Finans.

Pensionskassen sammenligner her omkostningerne på pensionsordninger sidste år. Forskellen på de højeste og laveste omkostninger var her så stor, at pensionsformuen efter et helt arbejdsliv ville være ca. en tredjedel – 31 pct. – mindre i ordningen, der kostede mest for opspareren, lyder det.

"En reduktion på 31 pct. af pensionen svarer alt andet lige til, at pensionsopspareren har fået 1,5 pct. mindre i nominelt afkast på sin pensionsopsparing hvert eneste år i hele opsparingsperioden. Hvis pensionsopspareren skulle indhente den 'tabte' pensionsopsparing ved at trække sig senere tilbage fra arbejdsmarkedet, så ville opspareren skulle udskyde sin pensionering med fem år og i eksemplet trække sig tilbage som 79-årig i stedet for 74-årig," skriver ATP ifølge Finans.

ATP baserer sine tal på en 25-årig, der sparer op i 50 år, skriver Finans. Pensionskassen henviser desuden til tal fra Finanstilsynet, der viser, at omkostningsprocenten i de danske pensionskasser for 2017 lå på mellem 0,25 pct. og 3,79 pct.

2018 blev året hvor politikerne endelig høvlede stor pensionsknast væk 

ATP og MP Pension utilfreds med lønpolitik i medicoselskab

ATP frygtede at Macquarie ville finde udenlandske TDC-partnere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også