Finansloven stopper udhulingen af folkepensionen

Den netop indgåede finanslov indeholder en række ændringer i folkepensionen, der sikrer et højere månedligt beløb til de danskere, som har lang tid til pension. Det skriver Berlingske Business.

Der er udsigt til mere i folkepension i de kommende år med den netop indgåede finanslov, der indeholder stigende udbetalinger og højere fradrag. Det skriver Berlingske Business.

"Hidtil har det været sådan, at hvis lønningerne i samfundet steg med tre pct., så steg pensionen kun med 2,7 pct. Fremover vil folkepensionen også stige med tre pct.," forklarer Mads Moberg Reumert, seniorøkonom i Danica Pension.

En enlig pensionist med ret til fuld pension, grundbeløb og fuldt pensionstillæg vil om fem år få 1737 kr. mere i pension om året. På sigt indebærer stigningen, at en person på 40 år vil få mellem 11.729 kr. og 17.641 kr. mere om året før skat, når de fylder 68 år i 2046, end pensionister får i dag.

Hos Ældre Sagen glæder det vicedirektør Michael Teit Nielsen, at folkepensionen ikke som hidtil vil blive udhulet af inflationen.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om finansloven

Regeringen og DF: Skattegevinst skal få ældre til at arbejde mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også