FinansWatch

Stort forsikringsselskab trækkes ind i sag om hacking og industrispionage

Et stort dansk forsikringsselskab er sammen med Ritzau stævnet i en sag om hacking og industrispionage, hvor Ritzau brugte forsikringsselskabets login for at få adgang til en konkurrerende virksomheds platform. Det skriver Berlingske Business.

Foto: ritzau/Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Ved hjælp af loginoplysningerne fra GF Forsikring skaffede Ritzau sig i sommer adgang til den konkurrenten Vocasts system. Det viser stævningen i sagen, skriver Berlingske Business.

GF Forsikring havde i ti år været kunde hos Vocast, men opsagde i foråret aftalen for at sende den i udbud. Det udbud vandt Ritzau, men i opsigelsesperioden blev GF Forsikrings personlige loginoplysninger hyppigt anvendt. Ifølge Vocasts egen gennemgang af aktiviteterne med GF Forsikrings login fra Ritzaus IP-adresser har fire medarbejdere hos Ritzau i alt brugt 66 timer i den interne softwareapplikation, som ellers kun er forbeholdt Vocasts kunder. Vocast kræver nu i alt 15 mio. kr. i erstatning fra Ritzau og GF Forsikring.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs