Medie: Ny pensionskasse vil ryste etableret pensionsmarked

Pensions er en ny spiller med base i Bruxelles, der vil ind og tage konkurrencen op med det danske pensionsmarked. Det skriver Børsen.

En ny pensionskasse ved navn Pensions er på vej ind i Danmark. Målet er at vende op og ned på et konsolideret marked, lyder det fra Pensions, der selv definerer sig som pensionskasse, fintech, disrupter med et helt nyt forretningskoncept. Målet er at skabe en platform, der kan udberedes til resten af Europa. Det skriver Børsen.

"De største fordele ved vores pensionskasse er valgfriheden og transparensen," siger Pensions' adm. direktør og storaktionær, Per Møhl, der kommer fra blandt andet Danica Pension og SEB.

Pensions med hovedkontor i Bruxelles adskiller forsikrings- og forvaltningsudgifter og arbejder med etablerede partnere på begge sider. Når det gælder arbejdsmarkedsforsikringer samarbejder Pensions blandt andet med den danske filial af det svenske Euro Accident Livsforsikring, der er en af Sveriges største udbydere. Når det gælder investeringer, har Pensions indtil videre indgået samarbejde med 11 porteføljeforvaltere, der blandt andet tæller Blackrock, Vanguard, danske Nordea Invest og Nykredit Invest. Pensions går efter 30-40.000 medlemmer og 10-15 mia. kr. under forvaltning i løbet af de næste fem år.

Pensions er stiftet af Pensions Management, hvis ejerkreds tæller blandt andet Ambrox Capital med 42,8 pct., som blandt andet Haldor Topsøe-arvingen, Jakob Haldor Topsøe, bestyrelsesformand for Pensions Management, Nils Lorenzen og bestyrelsesmedlem Torben Helstrup står bag. Derudover ejer adm. direktør Per Møhl 42,8 pct. via Tibberup Holding.

 

Konkurrencemyndigheder undersøger fastlåsning af pensionskunder 

Medie: Nye spillere rykker ind på pensionsmarkedet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også