FinansWatch

Forsikringsgiant vil købe egne aktier for 2 mia dollar

Den amerikanske forsikringsgigant Metlife har torsdag efter børsmarkedets lukning annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 2 mia. dollar. Samtidig viste selskabets regnskab for tredje kvartal en bedre end ventet indtjening. Aktien stiger med 3,8 pct. i eftermarkedet.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Metlife kom gennem perioden med et justeret overskud per aktie på 1,38 dollar, mens omsætningen landede på 16,40 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,26 dollar og en omsætning på 15,93 mia. dollar.

I tredje kvartal af 2017 havde Metlife en justeret indtjening per aktie på 1,04 dollar.

Det var tredje kvartal i træk, at Metlife slog forventningerne.

"Metlife leverede meget stærk indtjening i tredje kvartal, som var drevet af volumenvækst, en positiv udvikling i præmieindtægterne og omkostningerne samt forbedret indtjening på investeringerne," hedder det i regnskabet.

Den bedre end ventede bundlinje kom på baggrund af en indtjeningsfremgang i USA på 47 pct., mens selskabets aktiviteter omvendt så et fald på bundlinjen i Asien på 15 pct. og i Europa på 23 pct. Der var dog en lille fremgang i Latinamerika på 4 pct.

Det justerede nettoresultat landede på 1,38 mia. dollar mod 1,10 mia. dollar for et år siden. Her var ventet 1,28 mia. dollar.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs