FinansWatch

Register skal dæmme op for forsikringssvindel

Underdirektør i Forsikring & Pension understreger behovet for et fælles register over forsikringssager i kampen mod svindel.

Hans Reymann-Carlsen, underdirektør i F&P. | Foto: PR/Forsikring og Pension

Et register med forsikringssager står højt på listen hos brancheforeningen Forsikring & Pension, der kommer med en ny opfordring til politikerne om at lave den nødvendige lovændring, så det lovmæssigt vil være efter bogen at arkivere data om kundernes forsikringssager.

Det skriver mediet Finans.

Registeret skal kunne fange svindlere, der for eksempel melder den samme genstand stjålet til flere forskellige forsikringsselskaber. Lige nu kan selskaberne nemlig ikke slå op i et register som bankerne kan med dårlige betalere i RKI.

"Når en kunde anmelder en skade, kan selskabet hurtigt se, hvad vedkommende har anmeldt af skader f.eks. de seneste fem år i både det nuværende og tidligere selskaber. Har en kunde fået stjålet tre biler på to år i tre forskellige selskaber, vil anmeldelsen typisk rejse et rødt flag, og så kan selskabet kigge nærmere på sagen," siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen til Finans.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti siger til mediet, at de er klar til at tale om den lovændring, der kan bane vejen for registeret.

FinansWatch har tidligere skrevet om brancheforeningens ønske, og om at der var ved at danne sig et flertal for dannelsen af dette register. Det kan du læse mere om her:

Forbrugerrådet vil se på forslag om et skaderegister med nye briller

Politikere lytter til forsikringsbranches bøn: Flertal klar til at se på et Ribers for svindlere 

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs