FinansWatch

PKA's investeringer nød godt af stærkt aktieår i 2017

En pæn udvikling på verdens aktiemarkeder satte skub på afkastet hos pensionskassen PKA sidste år, hvor også investeringer i vedvarende energi og ejendomme trak op.

Foto: PKA

PKA nåede i 2017 et afkast på 16,7 mia. kr. - svarende til en forøgelse af formuen på 7,8 pct.

Det oplyser PKA, der blandt andet investerer pensioner for sygeplejersker og lægesekretærer og har omkring 300.000 medlemmer.

Resultatet er en mindre tilbagegang fra 2016, hvor formuen blev øget med 17,5 mia. kr. eller 8,8 pct.

Cirka en tredjedel af PKA's midler er investeret i noterede og unoterede aktier, og de gav sidste år afkast på 17,2 pct. og 18,8 pct. Det skal ses i lyset af et godt aktieår, hvor MSCI World Index steg 20,1 pct.

Derudover gav obligationer og kreditobligationer, som samlet udgør omkring en tredjedel af porteføljen, et afkast på henholdsvis 0,7 pct. og 4 pct.

Af de ikkenoterede investeringer kunne PKA notere afkast på 17,2 pct. på havmølleparker og 8,8 pct. på danske ejendomme.

"Stort set alle aktivklasser har leveret flotte afkast i 2017, men fordelen ved investeringer i infrastruktur såsom grøn energiproduktion og ejendomme er, at de typisk giver langsigtede og stabile afkast og ikke er så sårbare for udsving på de finansielle markeder," siger PKA's, investeringsdirektør, Michael Nellemann Pedersen, i en kommentar.

Han tilføjer, at PKA fortsat har fokus på investeringer, der spreder risiko og afkast og dermed øger formuen i de år, hvor der er modvind i økonomien. PKA har en samlet formue på 275 mia. kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere