FinansWatch

Forsikringskrig om syge turister

Regeringens planer om at afskaffe det unikke danske gule sundhedskort vil blive startskuddet til en indædt priskrig om danskernes rejsesygesikring, venter branchen.

Regeringens forslag om helt at afskaffe den gule rejsesygesikring har fået i stribevis af forsikringsselskaber til at gnide sig i hænderne med udsigt til at få en ny markedsplads forærende til en værdi af mindst 100 mio. kr.

En række nye rejseforsikringer og en indædt priskrig anses i branchen at blive resultatet, hvis regeringens finanslovsforslag vedtages.

Det koster sammenlagt statskassen 150 mio. kr. om året at betale behandling af danskeres brækkede arme og ben og alskens andre skavanker under rejser i andre EU-lande. Ifølge regeringens udspil til finansloven for 2012 kan der spares 70 mio. kr. på denne post ved helt at afskaffe rejsesygesikringen, der anses for unik i hele verden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs