FinansWatch

Nyt opgør mellem pensionsbranche og mæglere

I et brev til Finanstilsynet beder F&P om mere åbenhed hos forsikringsmæglerne, så kunderne kan få et indblik i deres dobbeltrolle. "Det er da gode samarbejdspartnere der går til pressen, før de går til os," kommer det spydigt fra mæglerne til Børsen. (Opdateret)

Hvis en håndgranat kunne være forklædt som et brev, så er der landet en sådan på bordet hos Finanstilsynet. Målet for håndgranaten er dog ikke Finanstilsynet men forsikringsmæglerne, som pensionsselskaberne gerne ser udvise en større grad af åbenhed fremover. Det fremgår af et brev sendt fra netop pensionsselskabernes brancheorganisation, F&P, til Finanstilsynet, hvor de beder tilsynet om at forlange samme åbenhed hos mæglerne som hos dem selv.

“En virksomhed går jo til en mægler for at få en uvildig rådgivning, men ofte ved man ikke, hvordan mæglerne bliver aflønnet,” siger han til Børsen.

Hos mæglerne er der ingen forståelse at hente i forhold til pensionsselskabernes ønske om åbenhed.

Gode kolleger...

“I dag er alle vores aftaler direkte med kunden, men ofte bliver vores betaling typisk opkrævet via pensionsselskabet – ene og alene for at kunden undgår at betale moms,” siger AON-direktøren, der intet odiøst ser i metoden.

Da Børsen fanger Forsikringsmæglerforeningens adm. direktør Flemming Kosakewitsch i går var hans første kommentar.

“Det er da gode samarbejdsparter, der vælger at gå til pressen, før de går til os,” lød det ironisk.

Efter at have gennemlæst brevet til Finanstilsynet, forstår han ikke, at F&P ikke retter kritikken mod egne medlemmer.

“F&P glemmer fuldstændig, at selskaberne gerne selv vil betale for udbuddene. Det ligner ikke noget, at F&P kommer her og beklikker mæglerne for noget, som deres egne medlemmer gør,” siger Flemming Kosakewitsch til Børsen.

 

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs