FinansWatch

Pensam satser på stigmatiserede papirer

Forskrækkede banker og høje renter trækker nu Pensam ind på pantebrevsmarkedet.

Et af finanskrisens mest udskældte produkter, pantebrevene, er i stor stil på vej ind i porteføljen hos pensionskassen Pensam, der ser muligheder i bankernes kreditforskrækkelse.

Det skriver dagbladet Børsen.

Gennem fondsforvalter Jens Bisgaard-Frantzen, der ejer Halkin Arp Capital, er det pensionskassens plan at bruge 1 mia. på pantebreve til private boliger. Bisgaard-Frantzen har ifølge avisen allerede købt en pantebrevsportefølje af BRF Kredit for 300 mio. kr.

”Vi går ind i markedet nu, fordi vi ser en mulighed for at få en fornuftig risikospredning, og vi ser en mulighed for at få en betydelig merrente i forhold til obligationer. Vi har stillet krav om alle skal kunne betale deres renter og afdrag, så vi har ikke købt noget, der er dårligt,” siger Benny Buchardt Andersen, der er investeringschef i Pensam, til Børsen.

Han peger over for avisen på, at renteniveauet for en 10-årig dansk statsobligation ligger omkring 2 pct., mens afkastet på pantebreve i snit befinder sig mellem 8 og 10 pct.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs