FinansWatch

Direktører: Loft vil smadre pensionssystemet

S-SFs meget omtalte loft på indbetalinger til pensionsordningen risikerer at smadre det danske pensionssystem, lyder det fra flere direktører i pensionsselskaber.

Foto: Hougaard Niels

Hvis politikerne gør alvor af at indføre ekstra skat på indbetalinger over 100.000 kr. på alle livsvarige pensionsordninger, vil de ende med at ødelægge det danske pensionssystem.

Sådan lyder kritikken fra flere selskaber og brancheforeningen Forsikring og Pension i dagens udgave af Børsen.

Ifølge adm. direktør i Nordea Liv & Pension, Steen Michael Erichsen, vil end ikke danskere med en relativ høj indkomst være i stand til at spare nok op, hvis loftet indføres.

"Politikerne er lige nu i gang med at ødelægge verdens bedste pensionssystem for at reparere et aktuelt hul. Al statistik omkring danskernes opførsel viser, at bliver man begrænset i mulighederne for at spare op, så går pengene direkte ud i forbrug, forbrug og forbrug," siger Steen Michael Erichsen til Børsen.

Sørgeligt

Også Danica og Brancheforeningen Forsikring og Pension bakker op om kritikken.

”Det, der er så sørgeligt, er, at Danmark gennem mange år har fået ros for at have verdens bedste pensionssystem. Det er da tankevækkende, at man nu er godt i gang med at smadre det,” siger direktør i Danica Jesper Wickelmann til Børsen.

Ifølge Nordea Liv og Pensions beregninger vil end ikke en vellønnet 30-årig person være i stand til at spare nok op til, at staten ikke skal betale det såkaldte pensionisttillæg, der i dag er et tilskud på maksimalt 69.192 kr. for enlige, som kommer oven i folkepensionen.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs