FinansWatch

Finansforbundet: Pensionsloft er uklogt

Finansforbundet advarer mod planerne om et pensionsloft og særskilte bankskatter.

Det kan blive dyrt for de ansatte på finansområdet, hvis den nyvalgte regering fuldt ud gennemfører de planer, der har været om at finde nye indtægter på finansområdet. Det siger formanden for de bankansatte Kent Petersen fra Finansforbundet.

"Især må vi advare mod de planer der har været fremlagt om at indføre et loft for pensionsindbetalinger på 100.000 kr. om året. Det vil ramme vækstmulighederne på finansområdet, ligesom en særskilt skat for bankområdet vil være uheldigt. For vi frygter, at regningen for de øgede skatteudgifter vil blive omsat i færre stillinger," siger Kent Petersen.

Frihold lønsummen

Derfor hilser han også med glæde nye signaler fra bl.a. SF om, at en bankskat skal være uden om lønsummen.

"Det er da også vores forventning, at der nu bliver fundet nogle fornuftige aftaler på finansområdet, når den kommende regering skal finde sit flertal på tværs af den politiske midte i Danmark," siger Kent Petersen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs