FinansWatch

Skybrud koster op mod 3 milliarder

Regningen efter det skybrud, der ramte København i starten af juli, ventes at blive langt større end tidligere anslået.

Foto: Fotograf Rene´Schütze

Den samlede regning for det skybrud, der ramte København i starten af juli, vil ende på op mod 3 mia. kr.

Det vurderer flere af landets forsikringsselskaber over for Børsen.

”Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi lander på omkring 3 mia. kr. I København taler vi om en anden skadesamensætning end i Nordsjælland, idet flere virksomheder er blevet ramt,” siger kommunikationsdirektør Steffen Heegaard fra Topdanmark til Børsen.

Hos Alm. Brand forudser privatdirektør Pia Holm Steffensen, at skaderne ender med at løbe op i 2,5 til 3 mia. kr.

”Det baserer jeg på mængden af vand kombineret med området, hvor der dels er meget erhverv og megen asfaltering, hvilket gør det svært at lede vandet væk,” siger hun.

Også hos Tryg vurderer man, at regningen overstiger 2 mia. kr., og ifølge kommunikationsdirektør Troels Rasmussen vil det samlede antal skader lande på 65.000 til 70.000.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs