Regnskab: Banken tynger PenSam-halvår

Mens PenSam Liv bidrager positivt til PenSam-koncernens regnskab, er PenSam Bank med til at trække resultatet ned.

Aktiviteterne i PenSam-koncernen trækker i forskellige retninger. Mens PenSam Liv og PenSam Forsikring bidrager positivt til halvårsregnskabet, er banken med til at tynge resultatet.

Koncernens resultat er samtidig påvirket af udviklingen på de finansielle markeder.

”Samlet set er koncernens resultat påvirket af udviklingen på de finansielle markeder, hvor renten i første halvår af 2011 har været stigende, hvilket især har påvirket datterselskabernes renteafdækningsinstrumenter og kursreguleringer negativt. Investeringer i obligationer, børsnoterede aktier og alternative investeringer påvirker afkastet i positivt,” står der i regnskabet.

Tilfredsstillende trods fald

Det samlede afkast udgør 11,4 mio. kr. mod 3,6 mia. kr. efter sidste års første seks måneder.

”Koncernens samlede afkast udgør 11,4 mio. kr. Resultatet er tilfredsstillende i forhold til udviklingen på de finansielle markeder,” står der i regnskabet.

Efter første halvår er resultatet før skat minus 55,2 mio. kr. mod et plus på 579,7 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

Lille plus på afkastet

PenSam Liv, der er den væsentligste aktivitet i PenSam-koncernen, leverer efter de første seks måneder af 2011 et lille investeringsafkast. Afkastet ender på 0,3 pct. før pensionsafkastskat. Det er et fald fra 6,8 pct. efter sidste års første seks måneder. I kroner svarer det til et fald fra 2,8 mia. kr. til 163 mio. kr.

”Afkast er negativt påvirket af selskabets afdækningsinstrumenter. Renteafdækningsinstrumenterne påvirker afkastet med – 1,2% som følge af rentestigninger i markedet. Investeringer i obligationer, børsnoterede aktier og alternative investeringer påvirker afkastet positivt,” står der i regnskabet.

Usikker fremtid

Pensionsselskabet noterer samtidig, at forventningerne til udviklingen i markedet er meget usikkert.

”Hvorvidt krisen eskalerer yderligere er uvist, eller om den politiske vilje til at finde holdbare løsninger er tilstrækkelig,” står der i regnskabet.

I alt udgjorde bruttopræmierne 2,2 mia. kr. efter første halvår i år, hvilket er på niveau med sidste år.

Bank i minus

Det forsikringstekniske resultat endte på 10,6 mio. kr. mod 59,7 mio. kr. Resultatet før skat endte på 23,1 mio. kr. mod 184,8 mio. kr.

For PenSam Bank endte første halvår i et minus på 7,6 mio. kr. mod et plus på 29,2 mio. kr. sidste år. Det er særligt posten kursreguleringer, der trækker ned. Her er sidste års plus på 35,8 mio. kr. vendt til et minus på 15,7 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også